Sharon vurderer utsettelse til august

Tilbaketrekningen fra Gaza-stripen og fire bosetninger nord på Vestbredden er planlagt over fire uker fra slutten av juli. Nå vurderer statsminister Ariel Sharon en utsettelse, for å ta hensyn til en tre uker lang jødisk sørgeperiode til minne om ødeleggelsen av det andre tempelet. Adskillelsesplanen vil dermed kunne iverksettes fra midten av august, skriver israelske medier. Regjeringens administrasjonssjef for adskillelsesplanen, Yonatan Bassi, har anbefalt utsettelse overfor Sharon. Bassis forslag kommer på bakgrunn av samtaler med rabbier. Etter religiøse, jødiske lover, er det ikke tillatt å flytte til et nytt hus under sørgeperioden, Tisha B’Av. For Sharon har det tidligere vært et mål å få adskillelsesplanen avsluttet innen 1. september, når barn og ungdom starter på nytt skoleår. – Vi vil nå tenke over hva vi skal gjøre, sier Asaf Shariv, en av Sharons nærmeste medarbeidere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart