Håper den nye paven vil bekjempe antisemittisme

Kardinal Joseph Ratzinger fra Tyskland ble tirsdag ettermiddag valgt som ny pave, i det første pavevalget i den katolske kirke i det nye årtusenet. Etter utvelgelsen gratulerte Israels regjering den nye paven. De uttrykte samtidig et håp om at Ratzinger vil kjempe mot antisemittisme, og ta avstand fra sin fortid som medlem i Hitler Jugend. Ratzinger, som valgte navnet Pave Benedict XVI og kalte seg selv for "en simpel, ydmyk arbeider", tjenestegjorde i den tyske hæren under andre verdenskrig. – Israel håper at under det nye pavedømmet, vil vi fortsette med å bevege oss fremover i våre Vatikanet-Israel relasjoner og vi er sikre på at han, som hans forgjenger, når man ser på fortiden til den nye paven, vil bli en sterk stemme [i kampen] mot antisemittisme i alle dens former, uttalte utenriksminister Silvan Shalom. President Moshe Katzav gratulerte Benedict XVI med utvelgelsen til å være overhode i den katolske kirken. Religiøse jødiske ledere tolker pavevalget positivt, og tror de gode forbindelsene mellom den katolske kirke og jødene vil fortsette.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart