Går inn for utsettelse til 15. august

Evakueringen fra Gaza-stripen blir sannsynligvis utsatt fra slutten av juli til midten av august. Torsdag anbefalte forsvarsminister Shaul Mofaz en slik utsettelse. Begrunnelsen er en jødisk sørgeperiode, til minne om ødeleggelsen av det andre tempelet, hvor det er forbudt for religiøse jøder å skifte bosted. – Med en utsettelse vil noen av barna miste den første skoleuken, men vi anså det som viktigere å ta hensyn til bosetternes følelser og utsette evakueringen til etter sørgeperioden, sier en sikkerhetskilde. Utsettelsen vil ikke kreve noen store endringer i planen. Visestatsminister Shimon Peres og palestinernes statsminister Ahmed Qureia er i dialog for å samordne de økonomiske aspektene ved tilbaketrekningen fra Gaza-stripen, skriver Jerusalem Post.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart