Bygde Israels luftforsvar

Avdøde Ezer Weizman spilte en svært sentral rolle i oppbyggingen av Israels luftforsvar. Allerede som 16-åring lærte han å fly, og meldte seg frivillig for Royal Air Force som 18-åring. Under Israels uavhengighetskrig i 1948 tok Ezer Weizman på seg tøffe oppdrag i luften. I 1958 ble han utnevnt til sjef for luftstyrkene, en stilling han holdt i åtte år. – Vi utdanner og vil utdanne de neste generasjon flyvere i tråd med arven fra Weizman, en mann med en helt spesiell vision, sier Israels sjef for luftstyrkene, Eliezer Shkedi. Så snart Weizman ble pensjonert fra IDF, gikk han inn i Golda Meirs regjering. Som forsvarsminister i Menachem Begins regjering hadde han en nøkkelrolle da Israel oppnådde fred med Egypt på slutten av 1970-tallet. På slutten av 1980-tallet gjennomførte Weizman møter med PLO-representanter i Europa, på et tidspunkt da slike møter var ulovlige for israelere. Weizman var president i Israel fra 1993 til 2000. Han måtte gå av etter politietterforskning av anklager om korrupsjon. Tiltale ble aldri reist fordi sakene var forelde, skriver Ha’aretz. Weizman ble født i Tel Aviv 15. juni 1924. Hans far var en yngre bror av Israels første president, Chaim Weizman.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart