Israelsk soldat drept i taxi-angrep

En palestinsk drosjebil krasjet mandag kveld inn i en israelsk kontrollpost nord for Hebron på Vestbredden. En israelsk reservesoldat ble drept i det man antar var et overlagt angrep. Først bremset sjåføren ned før kontrollposten, men akselererte plutselig og kjørte ned soldaten som hadde gått frem for å stanse ham. Drosjesjåføren, som skal ha prøvd å komme seg unna, døde senere av skadene fra de israelske soldatenes beskytning. IDF og Shin Bet etterforsker muligheten for at hendelsen ikke var et planlagt terrorangrep, men skyldes andre forklaringer. I følge palestinske kilder skal ikke mannen ha vært medlem av noen terrororganisasjon. Drosjesjåføren kan ha hatt problemer med å se soldaten i mørket, eller prøvd å unngå israelsk kontroll av annen årsak. Det er første gang på tre måneder at en israeler blir drept på Vestbredden eller Gaza-stripen. IDF har vært i høy beredskap i Hebron-området, på grunn av de tusenvis av jøder som forventes å besøke patriarkenes grav på tirsdag. På Gaza-stripen ble det skutt en Kassam-rakett og en granat mot en jødisk bosetning mandag kveld. Veikrysset Kisufim ble midlertidig stengt, etter at væpnede palestinere skjøt mot en IDF-jeep på stedet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart