Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Drept av «vennlig ild»

En 23-år gammel israelsk reservesoldat ble mandag drept på Vestbredden, etter at en palestinsk drosjebil akselererte mot en gruppe soldater. Undersøkelser viser at soldaten omkom av skadene han ble påført fra en geværkule. Trolig var det IDF som åpnet ild, melder en talsmann for hæren. Umiddelbare rapporter fra området antydet at Tsiki Eyal ble overkjørt av en palestinsk taxi på hovedveien mellom Hebron og Jerusalem. Likskuemenn ved Abu Kabir rettsmedisinske institutt hevder likevel at Eyal ble skutt i hodet. IDF talsmannen sier kulene trolig ble avfyrt fra en av hans kolleger som voktet Halhoulbroen nord for Hebron. På dette tidspunktet var det enda ikke gjennomført noen obduksjon. Den innledende etterforskningen fra IDF, avslører at en gruppe soldater som stod på broen beordret en palestinsk taxi som kom mot dem til å stoppe. Føreren senket farten, før han trykte gasspedalen fullt inn med bilen i retning mot soldatene. I følge etterforskningen skal Eyal ha skutt mot taxien i selvforsvar. På denne måten oppfattet de andre soldatene i området faren, og åpnet umiddelbart ild mot taxien. Dessverre skal en av kulene ha truffet den unge Eyal i stedet. En M-16 kule ble funnet inne i hodet hans, noe som indikerer at det var en av hans egne kolleger som med et uhell skjøt ham. Det er enda ikke avklart om den palestinske sjåføren, med navn Iyad Dwik, bevisst prøvde å kjøre ned soldatene, eller om det var en alminnelig ulykkeshendelse i trafikken. Selv ble han imidlertid skutt og drept med sju skudd. Dwik har aldri vært tilknyttet noen terrororganisasjoner. Ingen av disse har heller tatt på seg ansvaret for hendelsen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart