Et Iran med atomvåpen skremmer også oss

Den russiske presidenten Vladimir Putin er for tiden på statsbesøk i Israel, som første russiske president noensinne. Torsdag uttalte han i løpet av sitt møte med statsminister Ariel Sharon, at også Russland frykter at Iran skal få tak i atomvåpen. – Et Iran med atomvåpen er ikke noe mindre skremmende for oss enn det er for dere, sa han. Videre gjorde Putin det klart at landet ikke vil ta noen avgjørelser som er ugunstige for Israel. – Så lenge som jeg er president, vil ikke Russland gjøre noe som kan skade Israel. Vi er strategiske allierte i forhold til alt som er relatert til terror, forsikret Putin. Presidenten la til at Russland for tiden etterforsker Irans muligheter til å få produsert atomvåpen. – Hele verden må samle sin etterretningsinnsats for å finne beviser. Jeg fortalte iranerne at vi er mot deres standpunkt om å tilintetgjøre Israel, fortsatte han. I løpet av det tre timer lange møtet med Sharon, benyttet Putin anledningen til å si følgende om den russisk-syriske våpenavtalen. – Missilene vil ikke sette Israel i fare. Russland handler på en høyst forsvarlig måte slik at våpenbalansen ikke skal bli brutt og slik at det ikke blir noen trussel mot Israel. Jeg har mange venner i Israel, og jeg har ikke til hensikt å gjøre noe som kan komme til å skade mine venner.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart