Oppfordrer til folkeopprør

Knessetmedlem Arieh Eldad (Nasjonal union) oppfordret onsdag de israelske innbyggerne til å starte et ikke-voldelig folkeopprør, i et forsøk på å avspore sommerens tilbaketrekning fra Gaza-stripen og nordlige Vestbredden, melder Jerusalem Post. Eldad talte på en samling som ble organisert etter at flere tusen demonstranter marsjerte fra Sa-Nur nord på Vestbredden til Gush Katif på Gaza-stripen. – Om de ikke lar oss leve, vil ikke andre leve et normalt liv heller. Vi vil stoppe denne nasjonens utvikling. Mennesker vil ikke lenger kunne fly, heller ikke kjøre, sa han under talen, før han la til: – Det er over 30.000 offentlige tjenestemenn i denne nasjonen som er i mot tilbaketrekningsplanen. Jeg venter bare på at de skal si "vi vil ikke lenger være en del av denne ødeleggelsesmaskinen som kommer for å utvise jøder fra deres hjemland". Jeg vil se et folkeopprør, for bare da vil maskinen stanse. Under anti-tilbaketrekningssamlingen i Gush Katif landet en Kassam-rakett noen hundre meter fra folkemengden. En soldat som holdt vakt over dem, ble lettere skadet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart