Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Jøder har for mye makt

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

En stor andel europeere tror jøder ikke er lojale mot landet de bor i, og mener jødene har for mye makt i forretnings- og finansverden. Dette avslører en ny undersøkelse fra Anti-Defamation League (ADL) som ble sluppet tirsdag. I følge undersøkelsen tror 43 prosent at jøder er mer lojale til Israel enn til hjemlandet, noe flertallet av deltakerne i Italia, Tyskland, Polen og Spania uttrykte enighet ved. En svært høy andel av deltakerne i meningsmålingen tror fortsatt på den tradisjonelle anti-jødiske løgnen om at "jøder har for mye makt i forretningsverden." Alt i alt trodde nesten 30 prosent at denne stereotypifiseringen var riktig. På lik linje klenger europeerne seg fortsatt fast i forestillingen om at "jøder har for mye makt i det internasjonale finansmarkedet". Hele 32 prosent var enige i dette. Landene som ble undersøkt var Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Italia, Tyskland, Nederland, Spania, Sveits, Storbritannia, og for første gang, Ungarn og Polen. Undersøkelsen avslører også at det store flertallet av den europeiske befolkningen fortsatt føler at jøder prater for mye om hva som rammet dem gjennom Holocaust, opplyser Yedioth Aharonoth.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart