Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Tips er ikke en del av lønnen

Tips som blir gitt til servitører, kan ikke komme i fradrag på restaurantens lønnsutbetaling, bestemte Israels arbeidsrett i forrige uke. Kjennelsen kommer etter at en servitør saksøkte en restaurantkjede. Arbeidsretten påpeker at det gamle systemet "frigjør arbeidsgiveren fra sitt ansvar til å betale minimumslønn og forenkler [mulighetene til] utnytting av servitører." – Systemet bedrar kunden, som er av den oppfatning at pengene de la igjen er tips, og ikke bistand til restaurantens lønnsutgifter, sier kjennelsen. Det ble også bestemt at om tipsene blir registrert av arbeidsgiver, kan dette bli regnet med i minimumslønnen dersom det er en forhåndsavtale om dette mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart