Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Tips er ikke en del av lønnen

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Tips som blir gitt til servitører, kan ikke komme i fradrag på restaurantens lønnsutbetaling, bestemte Israels arbeidsrett i forrige uke. Kjennelsen kommer etter at en servitør saksøkte en restaurantkjede. Arbeidsretten påpeker at det gamle systemet "frigjør arbeidsgiveren fra sitt ansvar til å betale minimumslønn og forenkler [mulighetene til] utnytting av servitører." – Systemet bedrar kunden, som er av den oppfatning at pengene de la igjen er tips, og ikke bistand til restaurantens lønnsutgifter, sier kjennelsen. Det ble også bestemt at om tipsene blir registrert av arbeidsgiver, kan dette bli regnet med i minimumslønnen dersom det er en forhåndsavtale om dette mellom arbeidsgiver og arbeidstaker.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart