Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Vår tålmodighet vil en gang ta slutt

LO støtter at minst 7 millioner palestinere skal få flytte inn i Israel og stempler landet som apartheidstat. Vis din protest og bli medlem av MIFF nå! Vipps 39881.

Jerusalem Post rapporterer onsdag om "det mest voldelige døgnet" siden våpenhvilen mellom Israel og palestinerne ble erklært i februar. Tre landbruksarbeidere, en mann fra Kina og to palestinere, ble drept av en palestinsk Kassam-rakett mot en israelsk bosetning på Gaza-stripen. Fem palestinske arbeidere ble skadet i samme angrep. Tirsdag morgen ble det skutt tre Kassam-raketter mot den israelske byen Sderot. En mor og hennes to døtre ble behandlet for sjokk etter at en av rakettene slo ned i deres hus. Senere på dagen ble det skutt fire Kassam-raketter mot kibbutzene Or-Haner og Kissufim vest i Negev-ørkenen. Da Israels nye forsvarssjef, generalløytnant Dan Halutz, besøkte Sderot tirsdag kveld, kom han med en klar advarsel til de palestinske myndigheter (PA). – Vår tålmodighet vil en gang ta slutt, sa Halutz. – Dersom PA fortsetter å være svake, må de først og fremst innse at de skader seg selv, sa Halutz. Forsvarssjefen mener PA gir de riktige uttalelser, men "gjør ingenting på bakken". Flere sentrale kilder i IDF og Shin Bet tror Israel vil bli tvunget til å gi Hamas et "knusende slag" før tilbaketrekningen fra Gaza-stripen, rapporterer Israels radio onsdag. Visestatsminister Shimon Peres avviser rapporten. – Dersom det var mulig å slå et slag [mot Hamas] og så være ferdig med det, ville vi ha gjort det for lenge siden, sier Peres.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart