Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Økonomisk vekst til liten hjelp for fattige

Den økonomiske veksten i løpet av de siste femten årene har ikke vært til særlig hjelp for fattige statsborgere i Israel, i følge en ny rapport fra Israels Bank. Det var forskningsavdelingen ved banken som stod for undersøkelsen, under ledelse av Dr. Michel Strawczynski og økonom Dr. Adi Brender. Man fant ut at veksten i økonomien bare i liten grad påvirker arbeidsinntektene til lavtlønnede. Det viste seg også at den har liten påvirkning på ledighetsprosenten. Det er med andre ord bedriftene som får økte inntekter i gode økonomiske tider, mens de fattigste arbeiderne selv merker lite til fremgangen på egen lommebok. Dermed antyder Strawczynski og Brender at vekst i seg selv ikke nødvendigvis garanterer økte inntekter i lavtlønnede yrker. Rapporten viser også at selv om det er forventet at gode økonomiske tider vil hjelpe til med å redusere arbeidsledigheten, så vil ikke dette kunne hjelpe husholdningene som lever under fattigdomsgrensen, siden det blant disse nesten ikke finnes arbeidsledighet. Ved å sammenlikne lønnsveksten med den generelle økonomiske veksten i landet, ser man at det har funnet sted en økonomisk vekst på fjorten prosent de siste femten årene, men at lønningene hos lavtlønnede kun har steget tre prosent i samme periode, skriver Globes Online.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart