Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

I dag gråt jeg da jeg endret adressen

– Så snart vi skjønte at tilbaketrekningsplanen ville bli gjennomført, visste vi at vi ikke kunne stå imot den, sier 51 år gamle Silvi Har-El, som frivillig har sagt seg villig til å forlate bosetningen Ganim nord på Vestbredden. – Det var veldig hardt å pakke. Ikke bare eskene, men også den emosjonelle bagasjen, sier hun mens hun forklarer hvorfor hun og familien har valgt å reise frivillig: – Det var en realistisk avgjørelse. Vi skaper ingen uorden og trosser ikke hæren eller politiet, fordi det er ingen vei tilbake. Har-El er gift med Yonatan, og har tre barn, informerer Yedioth Aharonoth. – Vi flytter til et nytt hus i Afula, og det føles rart fordi det ikke er mitt hjem. Det vil gå en stund før jeg føler meg hjemme der. Vi bodde i Ganim i 16 år. Vi flyttet dit fordi vi så etter noe som kunne gi oss livskvalitet, men vi ble forelsket i stedet, forteller 51-åringen. Familien er en av de få bosetterne som faktisk støtter tilbaketrekningen fra Gaza-stripen og nordlige deler av Vestbredden. – Jeg tror tilbaketrekningen kan bidra og være gunstig. Alle sier at den bare vil ødelegge og forverre situasjonen, men jeg tror den vil hjelpe. Vi har gått gjennom tøffe tider her med trusler fra araberne, terrorangrep og frykt. Men vi har blitt her likevel. Anita Kobi (49 år), også fra Ganim, har en mer skeptisk holdning til tilbaketrekningen. – Jeg pakker, men jeg kan ikke tro det som skjer. Det er vanskelig. Vi forlater stedet med stor sorg. I dag gråt jeg da jeg endret adressen på identifikasjonskortet mitt.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart