Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

La forbrukerne lede den økonomiske veksten

– Å fokusere på forbrukerne og ikke på produsentene, er nøkkelen til økonomisk vekst, sa finansminister Benjamin Netanyahu mandag kveld, etter et møte med William Lewis fra McKinsley Global Institute. – For å fjerne konkurransebarrierer må regjeringen fokusere på forbrukerne, ikke produsentene. Oppfatningen om at det er produksjonen som skaper økonomiske verdier – som ofte får regjeringen til å beskytte bedriftene uavhengig av resultater – er feilaktig, skal Lewis ha fortalt Netanyahu, i følge finansdepartementet. Førstnevnte har akkurat sluppet en forskningsrapport som omhandler faktorer som skaper økonomisk vekst i et land. Økonomisk vekst er resultatet av høy produksjonsrate i de ledende økonomiske sektorene, som tjenestesektor, bygge- og anleggsvirksomhet og matvaresektor, argumenterte Lewis, og la til at konkurranse innenfor disse industrifeltene er det som til slutt bestemmer den varierende velstandstilstanden i forskjellige land. For å kunne skape økonomisk vekst må et land tillate rettferdig konkurranse, noe som igjen vil lede til økende nasjonale inntekter. Dette vil gi et land muligheten til å kunne tilby økt støtte til de fattige og skape sosialgoder uten å ramme konkurransen, fortsatte han. Finansdepartementet uttalte i etterkant av møtet at industrisektorene må bli åpnet for økt internasjonal konkurranse. I Israel har man erfart at åpning for store internasjonale selskaper, har bidratt til vekst. Netanyahu roser Lewis’ forskning som det viktigste studiet på flere år på dette feltet. – De viktigste politiske linjene som anbefales i rapporten er: Åpne opp økonomien for konkurranse, bryte ned monopoler og redusere offentlig sektor. Dette er nøyaktig de linjene vi gjennomfører i den økonomiske politikken som vi leder, hvor resultatene allerede er godt synlige, sa finansministeren.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart