Tror halvparten av bosetterne flytter før 15. august

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Øverstkommanderende for Sørkommandoen, Dan Harel, tror 50 prosent av bosetterne vil forlate sine hjem før evakueringen starter i midten av august. Harel forventer også palestinske angrep i løpet av evakueringsperioden. IDF anslår fortsatt at omkring 2.000 israelere oppholder seg illegalt i de jødiske bosetningene på Gaza-stripen. Gruppen består av personer som tok seg inn i området før avstengningen 13. juli, besøkende som har fått midlertidig besøkstillatelse, men ikke har vendt tilbake og de som har passert sikkerhetsstyrkene i det skjulte. Dersom ikke avstengningen hadde blitt innført i midten av juli, ville flere tusen andre aksjonister også ha tatt seg inn til bosetterne, anslår en offisiell kilde overfor Ha’aretz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart