Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

50 prosent av bosetterne har flyttet innen 17. august

Den israelske hæren sender tusenvis av soldater til hver bosetning på Gaza-stripen den 15. og 16. august. Hensikten er et forsøk på å oppmuntre rundt en tredjedel av bosetterne til å forlate sine hjem i løpet av to døgn før 17. august. Bosetterne som velger å forlate området i tidsrommet mellom 15. og 17. august vil ikke bli fratatt kompensasjon, sier Erez Katz til Jerusalem Post. Katz har direkte ansvar for å koordinere tilbaketrekningen for IDF. Tidligere er det blitt erklært ulovlig for israelske statsborgere å oppholde seg på Gaza-stripen etter 15. august. Om noen skulle bli igjen til etter midnatt 16. august, vil de miste store deler av sin kompensasjon, etter bestemmelser fra myndighetene som administrerer tilbaketrekningen. – Vårt håp er at vi i løpet av 15. og 16. august vil klare å overbevise en betydelig del av bosetterne om å dra. Vi vil gjøre alt vi kan for å hjelpe dem med å flytte på en velordnet måte, forteller Katz. Katz regner med at mellom 15-20 prosent vil ha forlatt området frivillig innen 15. august. Han tror at ytterligere 35 prosent vil forlate Gaza-stripen innen midnatt 16. august. Til sammen altså 50-55 prosent av alle de 8000 innbyggerne i de 21 bosetningene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart