Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Jeg er lyseoransj

Benjamin Netanyahu er opptatt av sikkerhet, og ikke de israelske bosetningene, skriver Nahum Barnea i Yedioth Aharonoth. Den avgåtte finansministeren kjemper for å fremstå som sentrumsalternativet i Likud, mens Sharon prøver å skyve sin rival lengst mulig til høyre. Barnea forteller hvordan Netanyahu satte de ivrigste motstanderne av adskillelsesplanen på plass etter sin avgang søndag. Allerede samme kveld var hundre aktivister samlet for å gratulere ham, men mange ble skuffet. – Ikke la dere lure. Det er ingen vei tilbake. Bosetninger vil bli evakuert. I beste fall vil vi gjøre sikkerhetsrisikoen minst mulig. Kanskje kan vi redde Gazas Philadelphi-trasé (grenseområdet mot Egypt), kanskje kan vi forhindret byggingen av en havn i Gaza, sa Netanyahu. Nå er Netanyahu i USA sammen med sin familie, men selv om han hadde vært i Israel hadde han ikke deltatt i den store bosetterdemonstrasjonen torsdag kveld, skriver Barnea. Netanyahu har gjort det klart: "Jeg er ikke oransj, jeg er lyseoransj." Den tidligere statsministeren er også villig til å evakuere Gaza-stripen, men på andre betingelser. Han tror Sharons plan har redusert sjansene for en fremtidig avtale med palestinerne.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart