Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov!

Vi trenger deg med på laget!

Stopp tilbaketrekningen, gi oss folkeavstemning

Mener du at Israel skal bestå som en jødisk stat? Klikk JA eller NEI.

Torsdag kveld samlet 150.000 demonstranter seg i Rabin Square i Tel Aviv for å protestere mot tilbaketrekningsplanen. Dette er den største demonstrasjonen mot operasjonen noensinne, skriver Yedioth Aharonoth. Bosetterrådets formann, Bentzi Lieberman, hadde følgende budskap til statsminister Ariel Sharon om tilbaketrekningsplanen: – Vi har allerede sagt at denne planen er destruktiv og at det må bli avholdt folkeavstemning eller vanlige valg. Det er umulig å ta et så stort steg, som ingen andre land i verden i det hele tatt har prøvd på, slik det skal skje nå. Vi har sagt at vi ville akseptere folkets vilje, og vi ser nå at etter avgangen til finansministeren [Netanyahu], kommer et nyvalg til å snike seg inn rett etter din ødeleggelsesplan. – Gi oss folkeavstemning og vi skal akseptere folkets vilje. Vi har sagt at dersom du ikke gjør det, vil vi forbli der [i Gush Katif]. Dette fenomenet med mennesker som skriker ut mot utstøtningsplanen, dag etter dag, måned etter måned, er enestående i Israels historie, fortsatte Lieberman. Mange av demonstrantene bar på plakater med slagord, som for eksempel "Tilbaketrekningen vil skape terror", "Fakta: Sharon utviser jøder under beskytning" og "Vi elsker IDF". Onsdag kveld var 70.000 motstandere av adskillelsesplanen samlet til bønn ved Klagemuren i Jerusalem.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart