Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Aktivister og bosettere nekter å dra

Store sikkerhetsstyrker rykket inn i bosetningen Shirat Hayam torsdag ettermiddag. Tvangsevakueringen har startet, melder Jerusalem Post. Bosetningen blir regnet som en av de vanskeligste å evakuere, på grunn av beboernes og de illegale aktivistenes sterke ultra-nasjonalistiske ideologi. I følge Yedioth Aharonoth og Ha’aretz truet aktivistlederen Arieh Yitzhaki med å skyte på israelske soldater i bosetningen. – Vi har våpen. Hvis dere stormer inn her vil det bli blodsutgytelser, sa Yitzhaki. Senere benektet Yitzhaki at han truet med å skyte. En bulldoser måtte sprenge ned hovedporten før soldatene kunne gå rundt på dørene for å be bosetterne evakuere frivillig. Øverstkommanderende for IDFs sørkommando, generalmajor Dan Harel, opplevde å få kastet sand i ansiktet av et bosetterpar. Aktivister kastet også egg og stener på soldatene, rapporterer Jerusalem Post. Flere aktivister har tatt stilling på hustakene hvor de roper ut slagord mot evakueringsstyrken. Andre bønnfalt soldater om å nekte ordre. Shirat Hayam hadde 70 innbyggere da adskillelsesplanen ble vedtatt. Nå forbereder IDF seg på tøff motstand når de 250 personene som oppholder seg i bosetningen skal tvangsevakueres.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart