Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Bosetningene på Gaza-stripen nesten tømt

Torsdag fullførte IDF evakueringen av Neve Dekalim og Kfar Darom, de to bosetningene som har hatt størst antall motstandere av adskillelsesplanen. Omkring 58 personer ble skadet i operasjonene, blant dem 27 politimenn, 14 aktivister og 3 soldater, skriver Ha’aretz. Omkring 225 aktivister ble arrestert torsdag, og 85 av dem er tatt i forvaring i et fengsel i Be’er Sheva. Både i Neve Dekalim og Kfar Darom var bosetningens synagoge åstedet for de hardeste konfrontasjonene med sikkerhetsstyrkene. Aktivistene på taket av synagogen i Kfar Darom bød på størst motstand, og en rekke politimenn fikk brannskader av syre som ble kastet over dem. I Neve Dekalim ble mer enn tusen menn og kvinner evakuert fra synagogen. Bosetningene Netzer Hazani, Gan Or, Shirat Hayam og Kfar Yam ble også evakuert ferdig torsdag. Veteranbosetteren Arye Yitzhaki, som hadde barrikadert seg med våpen inne i sitt hjem, overgav seg til slutt til IDF. Fredag skal evakueringen av Elei Sinar, Netzarim, Katif og Atzmona gjøres ferdig. Søndag starter ødeleggelsen av bosetternes hus på Gaza-stripen, skriver Yeditoh Ahronoth. Evakueringen av Sa-Nur og Homesh på Vestbredden er planlagt i slutten av neste uke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart