Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Arresterte høyreaktivister på vei til Sa-Nur og Homesh

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

De israelske sikkerhetsstyrkene samler styrker nord på Vestbredden for å forberede seg på evakueringen av Sa-Nur og Homesh tirsdag. Foreløpig er hovedmålet å hindre flere ekstremister i å ta seg inn til bosetningene. Jerusalem Post melder at politiet har arrestert 130 aktivister bare i helgen. – Det er folk som prøver å ta seg inn hele tiden, sier politioffiseren Rami Zonenfeld. Han tror motstanden mot evakueringen vil bli "fire ganger hardere" i Sa-Nur enn i Kfar Darom, hvor aktivister brukte vold i forrige uke. Kilder Ha’aretz gjengir sier de kjenner til at bosettere i Sa-Nur forbereder splintbomber. Bosetterne skal også ha lagret store mengder våpen før konfrontasjonen med evakueringsstyrken. Yossi Dagan, sekretær i Sa-Nur, sier høyreaktivistene vil motsette seg evakueringen på en fornuftig måte.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart