Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Evakueringen av Sa-Nur og Homesh har startet

Israelske politistyrker med tungt beskyttelsesutstyr trengte gjennom porten til bosetningen Homesh nord på Vestbredden tirsdag morgen. Store styrker har også gått inn i Sa-Nur. Det er ventet knallhard motstand når de bo siste bosetningene som inngår i adskillelsesplanen skal evakueres. I følge Ha’aretz er frontstyrkene spesialtrent til å kontrollere voldelige massedemonstrasjoner. I noen tilfeller er politisoldatene utstyrt med køller, skriver den israelske nettavisen. Det er også mulig at vannkanoner og ridende politi vil bli brukt. Omkring 8.000 soldater og politimenn vil rykke inn i bosetningene for å evakuere drøyt 2.000 mennesker. Til sammen er antallet personer som deltar i operasjonen nærmere 15.000, i følge Ha’aretz. Tirsdag morgen rapporterer Israels Radio at unge aktivister har startet å kaste søppel og flasker mot soldatene. Aktivistene skal også ha sjokkgranater, brannbomber, syrer og rifler i sitt våpenarsenal. IDF håper moderate bosettere skal være i stand til å stagge de mest ekstreme aktivistene. Knesset-medlem Aryeh Eldad fra National Union mener Sa-Nur er tømt for våpen. – Vi ønsker ikke å gi politiet og hærstyrkene en unnskyldning til å bruke vold, sier han til Channel 10. Eldad ble intervjuet av tv-stasjonen fra et barrikadert tak i bosetningen. I Sa-Nur har aktivister plassert ut spikermatter og brennende bildekk ved hovedveien inn til bosetningen, rapporterer Yedioth Aharonoth.


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart