Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Berømt «palestiner» flytter til Israel

Husker du dette bildet fra starten på intifadaen høsten 2000? The New York Times og andre aviser trykket bildet hvor den blødende mannen ble omtalt som en "palestiner" angrepet av den israelske soldaten i bakgrunnen. Teksten plasserte hendelsen på Tempelplassen og fortalte at en fotograf fra nyhetsbyrået AP hadde tatt bildet. Nå har den blødende "palestineren" flyttet til Israel fra Chicago, USA. Tuvia Grossman har aldri vært palestiner. Den amerikanske jøden ble ikke skremt bort fra Israel på livstid, til tross for det brutale mordforsøket han ble utsatt for av en palestinsk mobb i en av intifadaens første dager. – Jeg visste at jeg ville ønske å være her i Israel, sier Grossman til Jerusalem Post. Bildet ble tatt av en frilansfotograf da Grossman sprang for livet for å komme bort fra de palestinske angriperne. Den israelske soldaten i bakgrunnen kommer Grossman til unnsetning. Angripet skjedde like ved Løveporten utenfor Gamlebyen. Bildet kom til å stå som et symbol på den skjeve mediadekningen i intifadaens første måneder.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart