Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Palestinske ungdommer prøvde å ta over bosetning

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Palestinsk politi klarte ikke å forhindre en større flokk palestinske ungdommer å infiltrere bosetningen Neve Dekalim tirsdag kveld. Hittil har IDF vært tilfreds med de palestinske sikkerhetsstyrkenes innsats, men etter gårsdagens episode skal israelske offiserer være "rasende". – Dette er uakseptabelt. Palestinerne har forhindret slike demonstrasjonmarsjer tidligere, men denne gangen klarte de det ikke, sier en IDF-kilde til Yedioth Aharonoth. I følge Ha’aretz skal palestinsk politi ha holdt seg passive til tross for israelske varsler. En stor gruppe palestinere brøt seg gjennom sikkerhetsgjerdet rundt bosetningen Neve Dekalim tirsdag kveld. Flere vaiet med Hamas-flagg, og noen klatret opp på en israelsk stridsvogn. Israelske styrker skjøt varselskudd for å stanse ungdommenes fremrykning. Flere sivile arbeidere oppholdt seg i bosetningen da infiltrasjonen skjedde. En palestinsk 24-åring ble drept og tre andre skadet i konfrontasjonen, i følge palestinske kilder. Palestinske myndigheter hevdet israelske soldater hadde skutt på ungdommer som spilte fotball vest for Khan Yunis. Senere på kvelden skjøt palestinsk milits to Kassam-raketter mot Negev. Israel ser på ungdommenes infiltrasjon som en planlagt provokasjon. – Dette var ikke bare et innfall fra ungdommene, sier en kilde til Jerusalem Post, og påpeker at fotografer var til stede for å dekke hendelsen.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart