Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Forbindelsen med Israel er svært verdifull

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

Angela Merkel (51) er Kristendemokratenes (CDU) kanslerkandidat når tyskerne går til valg på søndag. I et intervju med Ha’aretz lovpriser hun relasjonene med Israel. – For oss er forbindelsen til Israel svært verdifull og noe vi må bevare, sier hun. Kanslerkandidaten lover også å kjempe mot antisemittisme med alle lovlige midler, og stimulere utvekslingsprogrammer mellom israelsk og tysk ungdom. Merkel leder på meningsmålingene når det bare er noen dager igjen til valget. Dersom hun vinner kan hun bli den første kvinnelige kansler i Tysklands historie. Som skolejente i Øst-Tysklands kommunistregime lærte Merkel at zionisme var et skittent ord og et synonym for imperalisme. Hennes troende foreldre lærte henne et mer balansert perspektiv, skriver Ha’aretz. Noen ser på Merkels holdning til Israel som en motreaksjon på hennes kommunistiske indoktrinering. Den israelske avisen Ha’aretz er en av to utenlandske aviser som får eksklusivt intervju med Merkel under valgkampen. Den andre avisen var The New Yorker.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart