Israel og Ukraina

Bli medlem fra kun kr. 4 per uke

Vi vil begynne med å avvæpne Fatah-grupper

MIFF forsøkte å fjerne feil fra skolebok – ble dømt av retten til å betale saksomkostninger. Les mer.

– PA-formann Mahmoud Abbas planlegger å begynne avvæpningen av væpnede grupper i nær fremtid, sier kontorsjefen til Abbas, Rafik al-Husseini, tirsdag kveld. PA vil begynne avvæpningen med grupper som opererer under paraplyen til Fatah, for deretter å fortsette med de islamske organisasjonene. – Vi vil begynne i eget hus, sa al-Husseini, med referanse til Fatah, for å vise de andre gruppene at prosessen er seriøs. Helt siden Oslo-avtalen fra 1993 har PA forpliktet seg til avvæpning av alle som ikke tilhører sikkerhetstjenestene. Dette løftet har aldri blitt innfridd. Rafik al-Husseini presenterte ikke en tidsplan for avvæpningen, men antydet at Hamas vil kunne beholde sine våpen til etter valget i januar. – Etter januar trenger ikke Hamas sine våpen lenger, sa al-Husseini.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart