Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Tiltaler ingen politimenn for drap under opprøret i 2000

I oktober 2000 ble 12 israelske arabere og en palestiner skutt og drept av israelsk politi under forskjellige arabiske demonstrasjoner i Nord-Israel. Fem år senere finner ikke politiet tilstrekkelig bevis til å kunne tiltale noen tjenestemenn for drapene, skriver israelske nettaviser søndag. Etterforskerne har hatt problemer med å avdekke hvilke politimenn som var ansvarlig for de enkelte skuddene som drepte opprørerne. Etterforskningslederen mener arbeidet har blitt vanskeligere fordi flere arabiske familier nektet å la sine drepte obdusere. I september 2003 ble Or-rapporten publisert. Her ble politiets og den politiske ledelsen i Israel kraftig kritisert for sin behandling av det arabiske opprøret. Det arabiske Knesset-medlemmet Azmi Bishara (Balad) vurderer å kalle til omfattende protestaksjoner etter at Justisdepartementets etterforskningsgruppe nå har henlagt saken.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart