Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Simon Wiesenthal er død

Simon Wiesenthal døde tirsdag i Wien. Den kjente nazist-jegeren ble 96 år gammel. – En av gigantene i den jødiske verden har gått bort i høy alder, sier Michael Melchior som er statssekretær i Israels regjering. – Han var Holocausts samvittighet, sier rabbi Marvin Hier, som er leder for menneskerettighetssenteret oppkalt etter Wiesenthal. – Wiesenthal glemte ikke Holocaust. Han ble representanten for ofrene, fast besluttet på å bringe overgriperne i denne histories største ugjerning til retten, sier Hier. "Ingen stat ansatte Wiesenthal. Han bare tok jobben. Det var en jobb ingen andre ville ha." Wiesenthal ble født i Ukraina 31. desember 1908. Han ble sendte til arbeidsleir under andre verdenskrig, men klarte å flykte. Etter krigen startet han å samle bevis om nazistenes forbrytelser. Det var Wiesenthal som fortalte den israelske regjering at nazi-lederen Adolf Eichmann bodde i Argentina. I 1962 ble Eichmann kidnappet av Mossad-agenter i Buenos Aires og brakt til Israel. Eichmann ble funnet skyldig og dødsdommen ble effektuert 31. mai 1962. Simon Wiesenthal Center ble opprettet i 1977. Som et resultat av Wiesenthals arbeid ble 1.100 nazi-forbrytere stilt for retten. Han har fått en rekke internasjonale utmerkelser og er nominert til Nobels fredspris fire ganger. (Foto: Simon Wiesenthal Center)

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart