Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Over 200 palestinere arrestert

Israelske styrker gjennomførte en omfattende arrestaksjon mot palestinske terrornettverk på Vestbredden natt til søndag. Over 200 medlemmer av Hamas og Islamsk Hellig krig skal være tatt i forvaring, blant dem tre av topplederne for Hamas på Vestbredden. Flest personer ble arrestert i Hebron, Ramallah og Betlehem. Militante palestinere beskjøt israelske styrker flere steder, men ingen personskader er rapportert. – Dette er den mest omfattende arrestaksjonen siden statsminister Ariel Sharon og PA-formann Mahmoud Abbas ble enige om en våpenhvile i februar, skriver Ha’aretz. Arrestaksjonene er en del av Israels svar på beskytningen av Kassam-raketter som startet fra Gaza-stripen fredag kveld. Omkring 40 Kassam-raketter er skutt mot israelske mål, og flere sivile israelere er skadet i angrepene. Selv om Israel har samlet styrker langs grensen til Gaza-stripen nøler regjeringen og hæren med å sende bakkestyrker inn i det palestinsk-kontrollerte områder, skriver Ha’aretz. – Operasjonen vil bli utvidet de neste dagene for å presse den palestinske befolkningen til å bryte med Hamas, sier IDFs operasjonssjef Yisrael Ziv. – Israels mål er avskrekkning, skriver Jerusalem Posts militæranalytiker Arieh O’Sullivan. For å skape avskrekkning må man få den andre siden til å tro på trusslene man gir. Det er avgjørende hvordan Israel reagerer nå, for å sette et eksempel for fremtiden, argumenterer O’Sullivan. Israel ønsker å vise at det koster dyrt å gå til slike uprovoserte angrep. Hvis ikke IDF leverer et kraftig svar for å vise at spillereglene er nye, kan det ha alvorlige konsekvenser for Hizbollah på nordgrensen og andre steder i regionen, avslutter han.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart