Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Toppmøtet kan bli utsatt

Palestinske myndigheter ser ikke noen grunn til å avholde det planlagte toppmøtet mellom statsminister Ariel Sharon og PA-formann Mahmoud Abbas tirsdag, skriver Ha’aretz. De to toppledernes sjefsforhandlere, Dov Weisglass og Saeb Erekat, klarte ikke å komme til enighet i et forberedende møte søndag. Dersom ikke avstanden mellom partene blir mindre i løpet av dagen, vil toppmøtet bli utsatt, sier en medarbeider av Sharon til Jerusalem Post. – Man stiller ikke til et møte som ikke er skikkelig forberedt, sa statsminister Ariel Sharon til sine regjeringskollegaer søndag. Mahmoud Abbas på sin side ønsker ikke å stille til et møte hvor han ikke får gjennomslag for noen av palestinernes krav. – Palestinerne ivrer ikke for noe møte, men de kan ikke si det rett ut fordi de har lovet USA og Jordans kong Abdullah at møtet vil finne sted, sier en israelsk kilde til Ha’aretz. I følge en palestinsk kilde har PA fire hovedkrav: Frigivelse av fanger som ble fengslet før Oslo-avtalene, frigivelse av to "spesielle" fanger (alderdom og sykdom), frihet for de militante palestinerne som ble utvist etter kampene ved Fødselskirken i 2002 til å vende tilbake til Vestbredden og overføring av Ramallah og Hebron tilbake til palestinsk kontroll. – Israel er villig til å gjøre innrømmelser overfor palestinerne, men vi vil ikke frigi fanger "med blod på hendene". Dette kan styrke Hamas, sier en offisiell kilde til Jerusalem Post. Israel mener også de må få mer tid på seg til å vurdere de palestinske kravene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart