Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Er optimistiske etter rotasjonen i sikkerhetsrådet

Den israelske delegasjonen i FN var forsiktige optimister mandag. De tror FNs valg av fem nye medlemsland i sikkerhetsrådet, kan være bra for Israel. Medlemmene i FN valgte mandag Kongo, Ghana, Peru, Qatar og Slovakia til å sitte i organisasjonens viktigste organ de neste to årene. Rådet har til sammen 15 medlemsland. Selv om Qatar er et muslimsk land, sier kilder fra den israelske delegasjonen til Ha’aretz, at valget av landet kan bli bra for Israel, siden utenriksminister Silvan Shalom den siste tiden har etablert nære bånd med medlemmer av Qatars regjering. Samtidig har Israels FN-ambassadør Dan Gillerman svært vennlige bånd med Qatars FN-ambassadør. Kildene tror Qatar vil være bedre for landet, enn for eksempel Algeria, som er et av de fem landene som må gi fra seg sitt sete i sikkerhetsrådet. Likevel, siden Qatar er en del av den arabiske blokken, kan de bli et offer for arabisk storpolitikk og dermed begrenset i sine relasjoner til Israel. Også valget av Peru er positivt, i følge Ha’aretz’ kilder, og setter dem opp mot Brasil, som frem til nå har hatt sete i sikkerhetsrådet. På grunn av sin store arabiske befolkning har Brasil blitt tvunget til å ha en tøff politikk overfor Israel. Sikkerhetsrådet har ansvaret for å fatte bestemmelser i saker som angår fred og krig, sanksjoner mot nasjoner og fredsskapning. Mange av deres resolusjoner er bindende for alle FNs medlemmer. Israel har selv aldri vært medlem i dette rådet.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart