Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Generalen for tilbaketrekningen til Washington

Generalmajor Dan Harel (bildet) blir Israels nye militærattache i Washington. "Det er kanskje en belønning for vel utført jobb" med adskillelsesplanen, skriver Arieh O’Sullivan i Jerusalem Post. Som sjef for Israels Sørkommando ledet generalmajoren tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i august og september. Harel skulle egentlig gå ut av IDFs tjeneste etter 31 år i uniform, men nå blir han Israels representant hos landets viktigste militære partner. Harel vokste opp i Haifa, og entret de israelske forsvarsstyrkene på pilotkurs. Temmelig raskt ble han overført til artilleriet, hvor han har steget raskt i gradene. Som militær rådgiver for flere forsvarsministre og operativ kommandant har han vært en sentral aktør både i forhandlinger og konfrontasjoner med palestinerne det siste tiåret. Harel har aldri vært særlig opptatt av å gjøre militær karriere, og han har vært soldat av "nødvendighet". – Det ville vært bedre om Israel var i en posisjon som gjorde det mulig for meg å leve som sivil, sier Harel. – Vi prøver veldig, veldig hardt – kanskje mer enn noe annen hær i verden – å sikre at ingen sivile blir skadet, sier Harel. Frykter våpenstrøm til Gaza I intervju med Jerusalem Post uttrykker Harel kritikk til Egypt for deres slappe grensekontroll mot Gaza-stripen. – Det kommer inn en mengde ammunisjon og våpen fra Sinai, sier Harel. Det er snakk om "tusenvis av hver ting". – Slik det ser ut nå er det veldig galt, sier Harel. Generalmajoren referer egyptiske anslag som sier at "mellom 90.000 og 100.000 palestinere har krysset grensen inn i Sinai".


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart