Generalen for tilbaketrekningen til Washington

Mener du det er viktig at MIFF gjør faktasjekker av NRK og andre norske medier? Klikk JA eller NEI.

Generalmajor Dan Harel (bildet) blir Israels nye militærattache i Washington. "Det er kanskje en belønning for vel utført jobb" med adskillelsesplanen, skriver Arieh O’Sullivan i Jerusalem Post. Som sjef for Israels Sørkommando ledet generalmajoren tilbaketrekningen fra Gaza-stripen i august og september. Harel skulle egentlig gå ut av IDFs tjeneste etter 31 år i uniform, men nå blir han Israels representant hos landets viktigste militære partner. Harel vokste opp i Haifa, og entret de israelske forsvarsstyrkene på pilotkurs. Temmelig raskt ble han overført til artilleriet, hvor han har steget raskt i gradene. Som militær rådgiver for flere forsvarsministre og operativ kommandant har han vært en sentral aktør både i forhandlinger og konfrontasjoner med palestinerne det siste tiåret. Harel har aldri vært særlig opptatt av å gjøre militær karriere, og han har vært soldat av "nødvendighet". – Det ville vært bedre om Israel var i en posisjon som gjorde det mulig for meg å leve som sivil, sier Harel. – Vi prøver veldig, veldig hardt – kanskje mer enn noe annen hær i verden – å sikre at ingen sivile blir skadet, sier Harel. Frykter våpenstrøm til Gaza I intervju med Jerusalem Post uttrykker Harel kritikk til Egypt for deres slappe grensekontroll mot Gaza-stripen. – Det kommer inn en mengde ammunisjon og våpen fra Sinai, sier Harel. Det er snakk om "tusenvis av hver ting". – Slik det ser ut nå er det veldig galt, sier Harel. Generalmajoren referer egyptiske anslag som sier at "mellom 90.000 og 100.000 palestinere har krysset grensen inn i Sinai".

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart