Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Likud-opprørere stanset Sharons utnevninger

Likuds motstandere av adskillelsesplanen gav statsminister Ariel Sharon et sviende nederlag i nasjonalforsamlingen mandag. Sharon prøvde å få støtte for å bringe to nye lojale Likud-politikere inn i regjeringen, men forslaget falt med 60 mot 54 stemmer. Åtte av "opprørerne" i Likud stemte imot statsministeren. Utnevnelse av Ehud Olmert som permanent finansminister inngikk også i Sharons pakkeforslag som falt. Noen timer senere ble utnevnelsen av Olmert imidlertid godkjent, sammen med utnevelse av Matan Vilnai (Ap) til forsknings- og teknologiminister. 71 representanter stemte for og 41 imot. Det var viktig å få utpekt Olmert på permanent basis, for hans tre måneders periode som fungerende finansminister ville utløpt tirsdag. Olmert overtok som finansminister etter Benjamin Netanyahu, som trakk seg like før iverksettelsen av adskillelsesplanen. Dersom ikke Olmert hadde fått permanent utnevnelse måtte Sharon oppnevnt en annen finansminister og fått denne godkjent i Knesset. Likud-politikerne som ble avvist av opposisjonen og "opprørne" var Roni Bar-On som industri, handels og arbeidsminister og Ze’ev Boim som integreringsminister. Både Bar-On og Boim tilhører Sharons sentrumsfløy av Likud. "Opprørne" som felte Sharons forslag var Benjamin Netanyahu, Naomi Blumenthal, Yuli Edelstein, Ayoub Kara, Uzi Landau, David Levy, Michael Ratzon og Ehud Yatom. Tre representanter i opprørergruppen avstod fra å delta, og tre stemte for utnevnelsene.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart