Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Peretz vant over Peres

Histadrut-formann og Knesset-representant Amir Peretz vant en overraskende seier over Shimon Peres da Arbeiderpartiets medlemmer valgte sin nye leder onsdag. Peretz vil også bli partiets statsministerkandidat ved neste valg. Ha’aretz kaller det et "sjokkresultat". Veteranpolitikeren Shimon Peres, som ikke har vunnet et valg siden 1988, nekter å gratulere vinneren. Han krever at rapporter om valgfusk skal etterforskes. – Vi vil prøve å få valget annullert, sier sjef for valgkampteamet til Peres, Moshe Cohen. Også fra medarbeidere av Peretz kommer det anklager om valgfusk mot motstanderne. Valgkomitéen i Arbeiderpartiet har avvist alle klager, og viser til at representanter for Peres signerte alle protokoller i valglokalene. Peretz inviterer Peres med Hundrevis av den nye Ap-lederens tilhengere hadde møtt frem da det offisielle resultatet ble offentliggjort tidlig torsdag morgen. – Her kommer landets neste statsminister, ropte de da Peretz ankom. I sin seierstale inviterte valgvinneren Shimon Peres med i et samarbeid. – Ikke forlat oss, Shimon. Om ikke for min skyld, så for partiets skyld. Om ikke for partiet, så for landets skyld, sa Peretz i følge Yedioth Aharonoth. Hvor går Ap med Peretz? Den nye Ap-lederen har lang politisk erfaring som leder av Histadrut, Israels motsvar til Norges LO. Han ønsker å bringe Arbeiderpartiet tilbake til deres sosialistiske røtter, trekke partiet ut av regjeringskoalisjonen og tvinge frem nyvalg. Peretz har vært en innbitt motstander av de markedsliberale reformene som Likud-regjeringen har gjennomført de siste årene. Det er ventet at sosio-økonomiske spørsmål vil være høyt på Ap-lederens agenda. Amir Peretz kommer fra Marokko. Valgresultatet blir også tolket som en seier for jøder av orientalsk bakgrunn, over en dominerende gruppe jøder med europeisk bakgrunn.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart