Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Går frem på måling etter Peretz-seier

Dersom Knesset-valget ville blitt avholdt i dag, hadde det israelske Arbeiderpartiet økt sin Knesset-gruppe betydelig, viser en meningsmåling offentliggjort av Ha’aretz. Valget av Amir Peretz som ny partileder har økt partiets popularitet hos velgerne. Forrige valg gav Ap 21 mandater i nasjonalforsamlingen Knesset. Dersom det var valg nå ville Ap økt til 28 mandater, og et Likud parti ledet av Ariel Sharon hadde fått 39 (minus én mandat). Dersom Ariel Sharon og Shimon Peres former et nytt parti sammen, ville listen til veteranlederne fått 32 mandater og Ap 27. I samme scenario ville Likud med Benjamin Netanyahu som frontfigur fått 25 mandater. – Selv om Ap går frem på målingene, er partiet fortsatt "lysår" borte fra å kunne gjøre seg håp om å lede en regjeringskoalisjon etter neste valg, skriver Yossi Verter. I begge de to scenariene som er skissert mister de mellomstore partiene oppslutning. Sentrumspartiet Shinui blir nærmest halvert, det samme opplever ultraortodokse Shas og venstreorienterte Meretz-Yahad. 17 prosent av deltakerne i undersøkelsen ønsker å se Benjamin Netanyahu som Israels neste statsminister. Amir Peretz kommer knapt foran med 22 prosent, mens Ariel Sharon får støtte fra 41 prosent.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart