Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Rabin visste at han risikerte livet

Titusenvis av mennesker samlet seg lørdag kveld i Rabin Square i Tel Aviv, for å markere at det er ti år siden tidligere statsminister Yitzhak Rabin ble myrdet. Politiet anslår at antallet mennesker som deltok var rundt 70.000, mens arrangørene sier rundt 200.000. Den tidligere amerikanske presidenten Bill Clinton talte i Jerusalem, før arrangementet i Tel Aviv startet opp. Der sa han at ikke en uke er gått siden mordet, uten at han har tenkt på Rabin. Han kom til Israel for å ære en person han fortsatt savner og elsker, fortalte han, i følge Yedioth Aharonoth. Clinton ankom Tel Aviv sammen med sin kone Hillary og sin datter Chelsea og ble møtt med stormende jubel fra den store folkemassen. – Jeg er dypt beæret over å kunne komme her i dag og stå sammen i solidaritet med dere, sa han. Det er nå fem år siden Clinton var president, og i følge han selv, fem år siden Yassir Arafat begikk sin største tabbe noensinne, da han avslo tilbudet til Ehud Barak, som inkluderte hele Gaza, stort sett hele Vestbredden, og deler av Jerusalem. Det var et stort sikkerhetsoppbud ved arrangementet i Rabin Square. Scenen som er bygd der har blitt gjenskapt nøyaktig slik den så ut kvelden Rabin ble myrdet i 1995. En enslig mikrofon har blitt stilt opp der Rabin stod for et tiår siden, før han ble skutt til døde.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart