Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Avtalen om grensen i havn

Israel og de palestinske myndighetene har gjennom amerikansk mekling oppnådd en avtale om å åpne grensen fra Gaza til Egypt i Rafah og Kerem Shalom. Dette melder Israels forsvarsminister Shaul Mofaz etter hans møte med den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice tirsdag. Avtalen åpner også for at palestinerne kan bygge ut havnen i Gaza by. For første gang i historien har palestinerne kontroll over en grense, skriver Ha’aretz. Grensen i sør skal etter planen åpne 25. november, men blir ikke åpnet for gods på kjøretøy før et skikkelig kontrollsystem er på plass. Ifølge avtalen skal et felles israelsk-palestinsk koordinasjonssenter opprettes i Kerem Shalom, under europeisk oppsyn. Videobilder vil bli direkte overført fra grensene til senteret. Dersom israelske tjenestemenn oppdager mistenkelige personer og PA vil tillate grensekrysning, skal de europeiske observatørene ha det endelige ordet, i følge avtalen. Ved overgangen Kerem Shalom skal kjøretøy kunne krysse grensen, mens overgangen ved Rafah er forbeholdt personer. Bare palestinere med identitetskort gitt av PA, vil få lov til å bevege seg frem og tilbake over grensen. Mofaz la til at egypterne har blitt informert om den nye avtalen, og la til at "dette er en ny fase i tillitsbyggende arbeid mellom Israel og palestinerne. Avtalen kan tjene som en utgangspunkt for fortsatt samarbeid i regionen." Israel har garantert at jordbruksavlinger fra Gaza-stripen vil slippe gjennom grensen. Innen utgangen av året vil Israel tillatte 150 lastebiler ut av Gaza-stripen daglig. Innen utgangen av 2006 vil dette øke til 400. Avtalen ble fremforhandlet ved hjelp av Rice, som utsatte sin planlagte reise til Sør-Korea for å hjelpe Israel og palestinerne med å få fullført denne avtalen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart