Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Frifunnet på alle punkter

5. oktober 2004 ble en 13 år gammel palestinsk skolejente drept da hun tok seg inn i et militært område utenfor IDF-utposten Girit i nærheten av Rafah på Gaza-stripen. Palestinere var nektet adgang til området. Jenta bar på en bag som soldatene fryktet var en bombe. Bare noen timer tidligere var utposten beskutt av væpnede palestinere. Da de israelske soldatene skjøt fryktet de at jenta var en angripende terrorist. På bakgrunn av falske vitnebeskrivelser fra to IDF-soldater ble en IDF-kaptein tiltalt etter drapet. Kapteinen sendte et regn av kuler gjennom jentas kropp for å forsikre seg om at hun var død, løy vitnene. Tirsdag ble kapteinen frifunnet på alle tiltalepunkter av militærdomstolen ved Sørkommandoen. – Kapteinen skjøt ikke mange skudd mot jenta på kloss hold. Dette er en løgn fra soldatenes side, sier kapteinens forsvarer Elad Eizenberg til Jerusalem Post. – Jeg har hele tiden sagt jeg var uskyldig. Jeg er glad for at sannheten endelig har kommet frem, sier kapteinen etter domsavsigelsen. Dommerne slår fast at kapteinen fulgte hærens retningslinjer og at han var fast overbevist om at jenta var en terrorist da hun ble skutt. Allerede i februar innrømmet en av de to IDF-soldatene som hadde anklaget kapteinen at vitneforklaringen var falsk. Motivet bak løgnen skal ha vært å få kapteinen bort fra avdelingen.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart