Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

La frem Negev-plan til 27 milliarder kroner

Statsminister Ariel Sharon, visestatsminister Shimon Peres og finansminister Ehud Olmert la onsdag frem regjeringens Plan Negev 2015. Dette er en tiårig strategisk plan for utviklingen av Negev. Prislappen er på hele 27 milliarder norske kroner, som skal fordeles over alle disse ti årene. Rundt 1,6 milliarder kroner har allerede blitt avsatt til prosjektet i 2006-budsjettet, men bare rundt 1,1 milliard er bevilget. Den resterende halve milliarden er betinget av at Israel oppnår amerikansk bistand til prosjektet. Likevel skal Peres ha mottatt forsikringer fra budsjettdirektør i finansdepartementet, Kobi Haber, om at de 500 millioner kronene vil bli avsatt, selv om bistanden fra USA uteblir, hevder Globes Online. Noen av målene som i følge planen skal være nådd innen 2015, er blant annet en befolkningsvekst i området på 70 prosent, fra dagens 535.000 til 900.000 innbyggere. Sysselsettingen skal øke fra 147.000 til 300.000, samtidig som man ønsker å senke gapet i BNP per person, mellom Negev og resten av Israel. Dette er i dag på 10,7 prosent og skal ned til 4,2 prosent. Antallet studenter ved Ben Gurion Universitetet i Negev skal øke med 30 prosent i løpet av de neste ti årene, om Plan Negev 2015 får de utslagene regjeringen ønsker.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart