Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Satellitt kan spionere på Israel

Bare uker etter at Irans president uttalte at Israel burde bli "utslettet fra kartet", kan sjefen for Irans romfartsprogram, Ahmad Talebzadeh, fortelle at deres satellitt Sina-1 har kapasitet nok til å spionere på Israel. Dette selv om Iran lovet at prosjektet skulle være rent vitenskapelig. Oppskytingen av den russiskproduserte satellitten, som ble satt i bane av en russisk rakett forrige måned, markerte begynnelsen på det iranske romfartsprogrammet. Om rundt to måneder skal nok en rakett skytes opp, men denne gangen har Iran selv produsert den. Dette øker bekymringene i Israel, skriver Yedioth Aharonoth. Sina-1 satellittens erklærte mål er å ta bilder av Iran og overvåke naturkatastrofer i det jordskjelvutsatte landet. Den har en levetid på tre år. Sina-1 går rundt jorden rundt 14 ganger om dagen, fra en høyde på 1000 kilometer over havet og med bakkekontrollsystem som kan peke kameraene i hvilken retning de vil. Derfor kan satellitten gi Iran en begrenset oversikt over hele Midtøsten, inkludert Israel. – Sina-1 er en forskningssatellitt. Det er ikke mulig å bruke den til militære formål, fortalte leder for romfartsprogrammet, Ahmad Talebzadeh. Likevel la han ikke skjul på at den kunne brukes til å spionere på Israel. – Teknisk sett, ja. Den kan overvåke Israel, fortalte han Associated Press. "Men vi trenger ikke å gjøre det. Du kan kjøpe satellittbilder av israelske gater på markedet."


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart