Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Fungerende Likud-leder følger Sharon til Kadima

Overraskelsene og partiskiftene ser ikke ut til å ta slutt i israelsk politikk. Da Ariel Sharon trakk seg fra Likud overtok Tzachi Hanegbi som fungerende leder. Onsdag følger han sannsynligvis statsministeren over til det nye Kadima-partiet. Overgangen blir karakterisert som nok en stor seier for Sharon, men det kan bli en belastning på sikt. Hanegbi kan bli tiltalt for uregulære ansettelser i perioden da han var miljøminister, skriver Ha’aretz. I en meningsmåling er han kåret til den politikeren som israelerne oppfatter som mest korrupt, skriver Jerusalem Post. Likud-politiker Benjamin Netanyahu tror Hanegbis overgang skyldes "store personlige problemer", og ser ikke de store politiske konsekvensene av skiftet. I Kadima blir han imidlertid mottatt med åpne armer. – Tzachi Hanegbi er en av de mest talentfulle ministrene i Israel, sier Kadimas partipresident Avigdor Yitzhaki. Det er i hvert fall ikke tvil om at Hanegbi er populær i Likud. Under primærvalget i 2002 fikk han flest stemmer blant partimedlemmene og inntok dermed tredjeplass på Knesset-listen bak Sharon og Netanyahu. Hanegbi, som ble født i Jerusalem i 1957, har vært både helse-, justis-, miljø- og sikkerhetsminister i Ariel Sharons regjeringsperiode. Den siste tiden har han vært minister uten portefølje. Det er ventet at han vil få en prominent plass på Kadimas Knesset-liste. Overgangen kan trekke flere stemmer fra den nasjonal-religiøse høyresiden til Kadima. Som sønn av Knesset-medlemmet Geula Cohen er Hanegbi tradisjonelt godt planet på israelsk høyreside. Som ungdom var han en aktiv motstander da Israel trakk seg ut av Yamit i Sinai i 1982. Han stemte også imot tilbaketrekningen fra Gaza-stripen.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart