Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Muslimer vil ikke spise jødekaker

Muslimske skoleelever i Danmark vil ikke bake eller spise de tradisjonelle jødekakene, skriver den danske avisen B.T. – Det betyr at vi kanskje må si farvel til den politisk ukorrekte kake, skriver Jacob Heinel Jensen. – Det er ikke utenkelig at jødekaken på sikt vil få et nytt navn. Slik er det med ømtålelige ting, sier Anita Årgerup Jervelund, vitenskapelig medarbeider i Dansk Språknevnd. – Jeg tror det ville være bedre å lære muslimene respekt for flertallskulturen i Danmark, hvis de ønsker at flertallet skal respektere deres kultur, sier Danmarks sjefsrabbi Bent Lexner til European Jewish Press. De fleste jødekaker i Danmark oppfyller ikke jødenes kosher-krav til mat, og spises derfor ikke av religiøse jøder. Den norske nettsiden Hassafon har funnet historien til jødekakene i boken "The world of Jewish desserts" av Gil Marks. Kakene kom til Nord-Europa med sefardiske jøder fra Den iberiske halvøya for 300 til 400 år siden.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart