Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Skal bli tøffere mot Iran

Som svar på den stadig hardere linjen fra Iran, har USA og EU bestemt seg for å kjøre en tøffere linje mot Teheran, dersom de skulle velge å gå videre med sine kritiske atomaktiviteter, sier regjeringskilder fra USA og diplomater fra EU. EU er "dypt bekymret over Irans manglende evne til å bygge tillit til at deres atomprogram er utelukkende fredelig," står det i en uttalelse fra organisasjonen, som ble sluppet fredag kveld. Den legger til at Irans siste avgjørelse om å gjenoppta anrikningen av uran "bare forsterker EUs dype bekymringer rundt Irans intensjoner." Det arbeides nå med retningslinjer som skal fastslå presis når Iran eventuelt trår over grensen, slik at saken kan bli lagt frem for sikkerhetsrådet i FN. Man diskuterer også hvilken type sanksjoner man kan benytte, forteller kildene. Den iranske regjeringen hevder at de bare har til hensikt å bruke atomanleggene til produksjon av strømkraft for sivilbefolkningen. De allierte mener atomutvinningen skal brukes til å lage atomvåpen. Washington frykter at plutonium med kvalitet til å anvendes i våpen, skal bli utvinnet fra anlegget i Bushehr, skriver Yedioth Aharonoth. Flere land har allerede over lengre tid truet Iran med å bringe saken frem for FNs sikkerhetsråd, deriblant USA, Tyskland, Storbritannia og Frankrike. Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice har allerede signalisert at hun har gitt opp mulighetene for internasjonale forhandlinger med Iran, og at hun venter at andre nasjoner snart vil komme til den samme konklusjonen. – Vi anerkjenner at det er viktig for andre å også komme til den konklusjonen at vi har brukt opp de diplomatiske mulighetene, sa Rice. Lørdag uttrykte kilder i den tyske regjeringen at de ønsker å spørre sikkerhetsrådet om å straffe Iran, fordi president Mahmoud Ahmadinejad har satt spørsmålstegn ved Holocausts realitet.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart