Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Tar en liten pause fra Knesset

Tidligere statsminister Shimon Peres sa fra seg stillingen som medlem av den israelske nasjonalforsamlingen søndag. Alle nåværende Knesset-medlemmer som skal stille til valg for et nytt parti i mars må midlertidig trekke seg fra parlamentet. 82-åringen Peres ble valgt inn i Knesset for første gang i 1959, 36 år gammel. Peres hadde ikke noe valg om han ville forlate Knesset eller ikke. En lov forhindrer Knesset-medlemmer som bytter parti å stille til parlamentsvalg for sitt nye parti, skriver Jerusalem Post. Hadde den tidligere Arbeiderparti-politikeren valgt å bli, kunne han ikke stilt til valg for Kadima ved valget i slutten av mars. I sitt oppsigelsesbrev skriver han at han nå gir Knesset-mandatet han mottok fra Arbeiderpartiet, tilbake til partiet. En talsmann for Peres, sier han ikke er bekymret for sin plass i nasjonalforsamlingen etter valget, ettersom han står på andre plass på Kadimas valgliste, og at partiet dermed høyst sannsynlig oppnår nok stemmer til å få han inn. Dalia Itzik, Haim Ramon og Sofa Landver kommer sannsynligvis til å følge Peres ut av det nåværende Knesset. Alle fire blir ersattet av andre Arbeiderparti-medlemmer.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart