Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Nær enighet rundt tiltak mot Iran

De viktigste stormaktene i Sikkerhetsrådet har nærmet seg en overensstemmelse om å tøyle Irans atomprogram. Russland har beveget seg "veldig nær" Vestens posisjon, som går inn for robuste diplomatiske tiltak mot Teheran, skriver Yedioth Aharonoth. Iran sier de vil bruke atomforskningen til å skape sivil atomenergi. Land som USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Israel hevder dette er løgn, og at det endelige målet er å komme i besittelse av atomvåpen. Saken har skapt hastverk i de vestlige landene, for å få Det internasjonale atomenergibyrået til å bringe atomprogrammet i Teheran inn for FNs sikkerhetsråd, for mulige sanksjoner. Diplomater fra de permanente rådsmedlemmene Storbritannia, Frankrike, Russland, Kina, USA og Tyskland, møttes i London mandag for å bygge bro over uenighetene i saken. Nå håper de at det vil innkalles til hastemøte i Atomenergibyråets øverste råd i løpet av neste måned. Russland og Kina har til nå kjempet imot et slikt grep. Det er nemlig Moskva som bygger Irans første atomreaktor, til en verdi av rundt 6,6 milliarder kroner, mens Beijing er avhengig av landets olje. Etter samtaler med Tysklands forbundskansler Angela Merkel, uttalte Russlands president Vladimir Putin at "Russland og Tyskland, og alle våre europeiske partnere og USA, har veldig nære standpunkter til Iran-problemet."


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart