Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Stolte av landet, ikke av demokratiet

Rundt 77 prosent av israelerne er stolte av landet sitt, viser en ny undersøkelse som gransker patriotismen i landet. Dette er et rimelig lavt tall sammenliknet med liknende studier i andre land. I følge undersøkelsen er hele 97 prosent stolte av det landet klarer å oppnå på det teknologiske fagområdet. 86 prosent er stolte av de israelske forsvarsstyrkene. Likevel er det bare 38 prosent som er stolte av landets demokrati, mens bare 22 prosent er fornøyd med velferdssystemet. Under studiet kartla man 800 mennesker fra alle sektorer i befolkningen, i et forsøk på å undersøke fire aspekter ved patriotisk tilknytning: selvoppofrelse, røtter, stolthet og symbolikk. 94 prosent av de jødiske innbyggerne i Israel, 87 prosent av de ultraortodokse, er villig til å kjempe for landet, dersom en krig skulle oppstå, indikerer undersøkelsen. Bare 27 prosent av araberne skal være villig til å gjøre det samme. 24 prosent av araberne anser seg selv for å være "Israel-patrioter", mens 48 prosent karakteriserer seg selv som "Palestina-patrioter".


Israel er under angrep – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart