Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Bosettere dro frivillig

En gruppe israelske bosettere som har tatt over palestinske butikker i Hebron illegalt, forlot området mandag kveld. Dermed ble en fryktet konfrontasjon mellom IDF og høyreekstreme bosettere avverget. For to uker siden brøt det ut opprør i området da myndighetene bestemte seg for å evakuere familiene. Bosetterne har frist inntil torsdag på å flytte sine private eiendeler fra området. Familien blir nå innkvartert midlertidig i andre bosetterområder i Hebron. Riksadvokat Menachem Mazuz avviser at staten har gitt løfter til bosetterne om å kunne vende tilbake til markedsområdet. – Staten har ikke forpliktet seg til at de aktuelle bygningene skal befolkes på ny, skriver Mazuz. Bosetterne i Hebron hevder på sin side at det foreligger en avtale, slik israelske medier rapporterte mandag. Avisen Ha’aretz skriver fortsatt at en avtale ble inngått mandag morgen, "til tross fra Mazuz sin benektelse". Myndighetene har lovet å forsere en juridisk behandling som vil gjøre israelske bosettere i stand til å returnere på lovlig vis. Regjeringen fikk sterk kritikk fra venstresiden etter at kompromissavtalen ble kjent. Politikere fra Meretz, Ap og sentrumspartiet Shinui mener fungerende statsminister Ehud Olmert har vist svakhet overfor "ekstremistene" i Hebron.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart