Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Israel trenger en grunnlov

Fungerende statsminister Ehud Olmert uttrykte mandag under en tale i Knesset, at Israel trenger en grunnlov for å sikre at landet forblir en jødisk og demokratisk stat. Talen kom under en seremoni som markerte parlamentets 57. år som nasjonalforsamling. – Medlemmene i det 17. Knesset, som vil entre denne salen om noen måneder, vil møte en rekke historiske oppgaver. En av de største vi vil møte, er å etablere Israel som en demokratisk og jødisk stat. Det første steget for å oppnå dette er å trekke de permanente grensene. En annen sak, som ikke er noe mindre viktig, er å realisere forpliktelsen i Uavhengighetsdeklarasjonen, om å vedta en grunnlov, uttrykte Olmert. – Grunnloven vil sikre at staten Israel handler i trå med jødiske og demokratiske verdier. Den vil sikre beskyttelsen av menneskerettighetene og etableringen av klare reguleringer for regjeringen, og selvfølgelig introdusere et rettferdig system, som vil beskytte rettighetene til den arabiske minoriteten, fortsatte han. Samtidig argumenterer statsministeren med at en grunnlov vil kunne sikre regjeringen stabilitet, i et land der den gjennomsnittlige levealderen for en regjering, kun er tjuetre måneder, skriver Yedioth Aharonoth. – Vi trenger å forhindre en situasjon der ministere blir skiftet ut før de har fått sjansen til å innta kontorene sine, sier Olmert. Politisk rival og leder for Likud-partiet Benjamin Netanyahu, sier seg enig med Olmert i at landet trenger en grunnlov. – Grunnen til at vi behøver en grunnlov, er åpenbar om man ser på det demokratiske valget til våre naboer (palestinerne), mener Netanyahu. – På Knessets 57. bursdag ønsker jeg å si noe, for sannheten bør komme frem. På tross av hva Israel har oppnådd, er det nå et mistillitsproblem mellom Knesset og velgerne, mellom befolkningen og dens representanter. Om sant skal bli sagt, har et farlig forvrengt bilde Knesset utviklet seg i hodene til befolkningen, og jeg tror det er vårt ansvar å stoppe denne trenden, fortsatte han.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart