Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Internasjonal base angrepet, nordmenn evakuert

Rundt 300 palestinere angrep kontorene til internasjonale observatørstyrker i Hebron på Vestbredden onsdag ettermiddag. Demonstrasjonen føyer seg inn i en lang rekke voldelige protestaksjoner mot vestlige mål de siste dagene, som reaksjon på Muhammed-karikaturene trykt i europeiske aviser. Observatørstyrken TIPH (Temporary International Presence in Hebron) blir ledet av en norsk styrke på 16 mann. Disse blir nå evakuert fra Vestbredden. Den danske delegasjonen på 11 mann, ble evakuert allerede for en uke siden, etter at protestene mot tegningene begynte å bre seg i den muslimske verden. Det var nemlig danske Jyllands-Posten som først trykte karikaturene, for å forsvare ytringsfriheten i Europa. Noen demonstranter klarte å komme seg innenfor gjerdet rundt tomten til TIPH-bygningen, og påførte en del skade på området, før de ble jaget ut av observatørene. – Det er en merkelig situasjon. Utenfor har vi palestinsk politi som har fått lov til å bære våpen av Israel, i tillegg til IDF-soldater, som beskytter oss, sier talskvinne for styrkene Gunhild Forselv, til Jerusalem Post. "Jeg har aldri tidligere opplevd at bevæpnede palestinere og israelere har samarbeidet slik", sier hun til Aftenposten. Den ubevæpnede TIPH-styrken består av soldater fra Italia, Sverige, Sveits, Tyrkia, Norge og Danmark.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart