Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Ektepar utløste fyrverkei i Bebudelseskirken

Tre personer fra Jerusalem kastet fyrverkeri rundt i Bebudelseskirken i Nasaret fredag, etter å ha entret området forkledd som pilegrimer. Paret ble identifisert som Haim Habibl, en jødisk mann og hans kone Violet, en kristen kvinne. Deres 20 år gamle datter deltok også i aksjonen. Haim Habibl har også tidligere vært i politiets søkelys. Mannen og de to kvinnene kom inn i kirken med fyrverkeriet og gasstankene gjemt i en barnevogn, og begynte å sette fyr på det straks de var på innsiden. Aksjonen førte ikke til noen personskader. Motivet til angriperne skal ha vært av personlig karakter, i en kamp mot israelske barnevernsmyndigheter. Mannen skal ha vært forbitret fordi to av hans barn ble tatt i fra ham og plassert i fosterfamilier. På slutten av 1990-tallet flyttet familien til Jeriko for en kort periode og søkte om palestinsk statsborgerskap. De hevdet at de fikk bedre behandling der enn i Israel. Familien har også tidligere søkt tilflukt i Yasser Arafats hovedkvarter i Ramallah og i Fødselskirken i Betlehem. Politet opplyser også at Habibl har hatt "mentale problemer". – Habibl ønsket ikke å skade noen, men å få offentlig oppmerksomhet rundt sin sak, sier en bekjent av familien til Yedioth Aharonoth. I etterkant stormet hundrevis av innbyggere i Nasaret til kirken, mens de skrek "død over jødene". De tok tak i Habibl og slo ham, mens de dunket hodet hans i bakken. Etter en time klarte en liten politistyrke å få spredt flokken, og låst mannen og de to kvinnene inne i et rom. Til slutt måtte de tre smugles ut av kirken forkledd i politiuniformer av hensyn til deres personlige sikkerhet. Men konflikten i Nasaret var ikke over med det. Den rasende folkemengden satte fyr på en politibil og en person ble skadet i en eksplosjon. Politiet brukte sjokkgranater og tåregass for å spre opprørerne, skriver Jerusalem Post. Til sammen skal 13 politimenn og 13 lokale innbyggere ha blitt skadet i konfrontasjonen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart